-Légy pozitív! -Hülye vagy?

Nagyon bírom Zsófit és ezt a szerzeményét.

Ennél pontosabban senki nem tudta volna megfogalmazni, hogy mit gondolok a "be positive” mozgalmakról, és hogy mennyire sok értelmük van. Pozitívan gondolkodni egészséges és minden nap kellene alkalmaznunk - még mielőtt félreértetik ez az írás. Az üres, jelentés nélküli, félreértelmezett boldogságreprezentációkból van elegem.

Konkrétan kitérnék a mosoly témájára. Nagyon-nagyon messze jár az igazságtól az, aki a mosoly hiányát használja a „szomorúság” diagnosztikus kritériumának. Ezt a logikát követve, aki sokat mosolyog, az mindig vidám és minden rendben van az életében? Bullshit. Nekem ők a gyanúsak.

Akibe szorult már némi emberismeret, az nem hiszi azt, hogy aki nem mosolyog gyakran, az harap. Az nem fog szomorúságot sejteni, hanem egyéb értékeket néz. Értem én, hogy testbeszéd, meg minden: én aztán tényleg tudom propagálni a metakommunikáció és az elménk kapcsolatát. Viszont számomra sokkal fontosabb, hogy a másik ki tudja-e húzni magát, tud-e jó szívvel, ügyesen haladni előre a világban. Az előző mondatból látható, hogy a száj helyett itt van rögtön négy másik testrészünk, ami ugyanolyan értéket képvisel -gerincünk, szívünk, kezünk, lábunk – mégis első benyomást a mosoly megléte fogja eldönteni. Kicsit sem fair.

Akinek nem tetszik, hogy nincs rajtunk mosoly, akkor annak javaslok valamit! Ahelyett, hogy kikérné magának, hogy miért nem alapértelmezett, az nevettessen meg, és akkor lesz mosoly, erre mérget vehet! :)

happyiest.jpg

Csupa mosoly! (Nem.) A százkilós deadlift minden, csak nem mosolycsalogató, mégis a legboldogabb hangulatok egyike <3

Eniko Bona