Csukd be szemed, nyisd ki szád, adok bele sült sáskát!

Zoli barátom, aki megjárta és túlélte Mexikót, hozott jutalomfalatot edzés utánra. Már kezdtem örülni, hogy valami beef jerkyt bányász elő a táskájából, merthogy sejtettem, hogy valami fehérjedús kajával lát el minket a kondiban. Úgy harangozta be, hogy gyúrós szuvenírt hozott. Helyette ezeket szórta a jutalomra váró tenyerembe.

IMG_20180323_191936564.jpg

A barátnője, a szupercuki mexikói lány egyik kedvenc ételéből pakoltak fel, na gondoltam ha ő kétpofára tolja, nekem is biztos menni fog. Kicsit szemeztem vele, szó szerint, majd nekiláttam apránként a lábainak, de aztán amikor az egészre ráharaptam, rájöttem, hogy tökre fulfilling érzés a páncéljának a szétroppantása. Később már láttam magam előtt, hogy 10 év múlva bacon helyett ezek a srácok fognak kilógni a Western whopperemből, az igazi gyúrósok sáskaport fognak a shakerükben rázogatni, a forró csokizók kedvenc állandó választéka pedig az Azték Sáska Noir lesz. 

Persze lehet, hogy az egész kamu, és lehet, hogy Zoli csak a Nokia valamelyik lépcsőházában szedte őket össze és szórt rá fűszert otthon a konyhájában, mert baszott nekünk ajándékot hozni.

Eniko Bona